04 דצמ 2014
דצמבר 4, 2014

פנטהאוז בכרמל

ראיון עם מעצבת פנים אורלי הורוביץ

כאן גרים

זוג +2 ילדים בוגרים ,המתגוררים בדירת פנטהאוז באחת משכונות הכרמל .

חלום ליל קיץ- כיצד הכל התחיל?

הכל החל מרצון הדיירים להחלפת הריצוף הקיים ,ולאט לאט התגבשה ההבנה כי יש צורך בשינויים "דרמטיים " יותר כגון שינוי מהותי של מבנה המטבח ,שיפוץ חדר הרחצה של ההורים ,שירותי האורחים וכמובן פתיחת הדירה אל נוף הים הנשקף ממנה. סגנון העיצוב הנבחר היה מודרני בקווים נקיים ובגוונים מונוכרומטיים של אפור-לבן  ובמראה "הטיקיסטי " קמעה  קצת בדומה לעיסוקו של בעל הבית.

שוברת מוסכמות? היית צריכה לשבור קירות או אימצת את הקיים?

בשיפוץ עצמו קירות נשברו ,ונפתח חלון נוסף אל הים  התיכון…

מימוש פנטזיה או מסגרת מגבילה?

הפנטזיה לא תמיד מתממשת וקשה להגיע אל "בית החלומות" במיוחד כאשר מגבלת התקציב קיימת ואכן היה תקציב מסויים שיועד עבור השיפוץ ,ואשר עליו ניסו לשמור ללא חריגות "רציניות" יחד עם מ"ומ עם הבעלים אשר ניסו לשמור על חלק מהקיים למשל חלק מהריהוט.

השראה בעיצוב חדר הרחצה

חדר הרחצה הוא קטן והחלל עצמו לא שונה ונשאר בגודלו המקורי. מיקום הכלים הסניטריים שונה ,אמבטיה בוטלה ובמקומה תוכנן מקלחון ,עם מערכת אינטרפוץ 4 דרך. הכיור הועתק למקום חדש והוחלף בארונית גדולה ברוחב 100 ס"מ. האסלה הוחלפה לאסלה תלויה עם מנגנון סמוי של GROHE.הסגנון הנבחר הוא מודרני תוך שימוש באריחי קיר גדולים  ומבריקים ובתוספת פסי ניקל לקבלת מראה יוקרתי .להשלמת המראה הכללי הותאם ריצוף בגווני אפור כהה .

חיים במטבח- בישול בייתי או טייק אאוט תמידי?

עבור בעל הדירה שהינו בשלן חובב למטבח חשיבות רבה ,וכך מחלל  שהיה במקור חבוי בין 4 קירות עבר המטבח מהפך ונפתח אל חלל הסלון .מיקום הכיור שהיה ממוקם בזווית 45 מעלות ותחום בין הקירות ,הועתק אל מתחת לחלון ,וכך אפשר הכנסת אור ואוויר ובמקביל צפייה אל החוץ בזמן השטיפה וההכנה. מאחר והכיור הפך להיות גלוי ופתוח אל החלל הציבורי ,חייב הדבר שימוש בברז מטבח ייצוגי ומרשים ,כך נבחר עבור הפרוייקט ברז גבוה מדגם  concetto סוללה עם פיה נשלפת ניקל.

מה רואים בתמונות?

מבט אל המטבח והברז

מבט אל הסלון

מבט אל האסלה

מבט אל שירותי האורחים

פרטים ליצירת קשר  אורלי הורוביץ :

נייד-050-3869068

אתר- www.orly-design.co.il